Historisch en nieuw materiaal smelten samen in dit interieur, Amsterdam

In dit historische appartement met uitzicht op de Amstel in Amsterdam zijn vele originele details, zoals een woonkamer en suite met een prachtig plafond, bewaard gebleven. De uitdaging was om het authentieke van het pand in stand te houden en tegelijkertijd de keuken te voorzien van alle gemakken van deze tijd.

Omdat het een pand is van rond de vorige eeuwwisseling is er niks ‘standaard’ We hebben daarom ervoor gekozen om een handgemaakte keuken te ontwerpen en te zorgen voor de perfecte afwerking tot op detailniveau. De keuken past zo naadloos bij de sfeer van de rest van de woning.

Het fraaie marmeren blad trekt direct de aandacht. Marmer is een prachtig natuurlijk en vooral duurzaam materiaal met een klassieke uitstraling. Deze steensoort heeft een lange levensduur, is goed te onderhouden en het zorgt voor een luxueuze sfeer.

In een huis van rond 1900 zat als vanzelfsprekend een schouw waar gekookt werd. Dit element hebben wij ook zoveel mogelijk in stand gehouden en gemoderniseerd. De schouw is voorzien van een moderne afzuigkap en we hebben door middel van een handgemaakte kransprofiel de schouw een integraal onderdeel van de totale keuken gemaakt. Het stoves fornuis maakt de nostalgische uitstraling van de schouw compleet maar met het gemak van nu.

Naast het kransprofiel om de schouw zijn ook alle kasten handgemaakt met als basis een berken multiplex corpus en MDF paneeldeuren. De karakteristieke blauwe kleur (Hague Blue, nr 30) op de deuren is van Farrow & Ball en combineert prachtig met de verschillende groentinten in de tegeltjes. Het schilderseffect van het lakwerk harmonieert met het schilderwerk in de rest van de woning. Mooi detail zijn de messing komgreepjes.

In contrast met de authentieke uitstraling staat het gebruik van de modernste apparatuur. Zo is er een zwarte Quooker. en in de op maat gemaakte kasten zijn twee ovens verwerkt.

Op een stalen frame is hetzelfde marmeren blad gelegd. Zo is de verbinding tussen de woonkamer en de keuken subtiel en praktisch gemaakt.

Maak een afspraak en ontdek alle mogelijkheden

6 redenen om te kiezen voor Piet de Wit:

 

Wij leveren maatwerk

 

Uw wensen en behoeften zijn het beginpunt van onze werkzaamheden. Bedenk het maar, en Piet maakt het mogelijk.

 

Piet de Wit levert al meer dan 25 jaar vakmanschap

en heeft dus ruime ervaring met het ontwerpen en plaatsen van de mooiste maatkeukens. U kunt ervan uitgaan dat we kennis van zaken hebben.

 

Professionele begeleiding

 

bij het gehele proces van het kiezen en kopen van een keuken. Bij ons vindt u het totaalplaatje: van advies tot een kookklare oplevering.

 

Piet de Wit is CBW-erkend

Dit houdt in dat u extra goede productgarantie heeft als koper. Daarnaast bent u er zeker van dat u veilig kunt aanbetalen. Het restantbedrag betaalt u pas bij aflevering. Mocht u ooit een klacht hebben, dan is er ook een onafhankelijke geschillencomissie.

 

Bij Piet de Wit krijgt u eerlijk advies

Op de lange termijn genieten, dat is wat we nastreven voor onze klanten. Dat kunnen we alleen realiseren als we u eerlijk advies geven.

 

Alleen de beste materialen

Of het nu gaat om het hout, het steen, de handgrepen, de apparatuur of dekafwerking, wij gebruiken alleen het beste. Zo garanderen we een leven lang plezier van uw keuken.