Waarom wij zo enthousiast zijn over de stoomoven?

Gebruik van de stoomoven heeft vele voordelen. 

  • Neff Stoomovens bevatten een uniek heteluchtsysteem: CircoTherm®. Een zachtjes draaiende ventilator voert de hete lucht via speciale uitblaasopeningen met hoge snelheid gericht rondom de gerechten. Door die gerichte verspreiding van lucht worden aroma's en smaken niet vermengd, ook niet wanneer op 3 niveau's tegelijk verschillende gerechten worden bereid. Zo kun je dus een complete maaltijd tegelijkertijd bereiden. 
  • Wilt u de oven eenvoudig schoonmaken? Verwarm dan 2 dl water met 1 theelepel citroensap op de onderste richel en kook het water 8 minuten op vol vermogen. Laat het water vervolgens nog 10 minuten staan met gesloten deur. Maak het apparaat vervolgens schoon met een vaatdoekje. Het citroensap in het water heeft een ontvettende werking en neutraliseert de geuren van sterke sauzen, vis of andere penetrante luchtjes. 
  • U kunt ook voedingsmiddelen ontdooien in uw stoomoven! Zet de temperatuur dan op 60 graden. Kip is dan in zo'n 40 minuten ontdooid en gehakt vlees al na zo'n 20 minuten. Gebruik hiervoor de gaatjesbak van uw stoomoven. 
  • Je kunt ook andere dingen gebruiken om mee te stomen in plaats van water: Denk eens aan rode wijn, witte wijn of bepaalde biersoorten. Zo geef je je eten helemaal een bijzondere smaak. 
  • Stoomovens zijn ook perfect om te regenereren (opwarmen). Door de toevoeging van vocht wordt het eten niet hard en droog zoals in een magnetron. Overigens vervangt een stoomoven vrijwel welke magnetron toepassing.