Kom eens langs in onze showroom

En laat u inspireren

LEES MEER

Op lange termijn genieten

Dat is wat we nastreven voor onze klanten

LEES MEER

Al 25 jaar vakmanschap

Vakmanschap, dat is wat Piet de Wit Keukens kenmerkt

LEES MEER

Voor iedereen de perfecte keuken

Volledig afgestemd op uw wensen

LEES MEER

Een praktisch georganiseerde keuken

Dat kookt wel zo lekker

WILT U WETEN HOE?

Keukens om in te leven

En je helemaal in uit te leven

Heeft u vragen? Bel gerust!

Hoe organiseer ik mijn keuken?

Heb jij ook wel eens moeite om je keuken netjes, schoon en goed georganiseerd te houden? Dat is helemaal niet erg want met deze handige tips breng je daar weer snel verandering in!

 

1. De Grote Schoonmaak

Veel mensen hebben veel meer spullen in hun keuken dan ze kunnen gebruiken. Begin eens met een grote schoonmaak en kijk kritisch naar wat je wel en niet nodig hebt. Bewaar alleen die dingen in je keuken die je echt nodig hebt.

2. Verpakkingen

Een berg met plastic en kartonnen verpakkingen doet afbreuk aan de uitstraling van je keuken. Bewaar je voorraden in glazen opbergpotten en doe alle overbodige verpakkingen de deur uit.

3. Organiseer!

Gooi je spatels, pollepels en ander kookgerei niet los in een lade. Creëer orde in de lade-chaos met praktische lade-verdelers  van Orgalux of TA-OR. Dit maakt het makkelijker om verschillend kookgerei gescheiden te houden en makkelijk te vinden. Daarnaast ziet je lade er meteen een stuk opgeruimder uit.

4. Afvalsystemen

Afval, een andere belemmering van een opgeruimde keuken. Het loont om een slim afvalsysteem in je keuken te integreren. Denk aan een afvalemmer verborgen in een kastje of onder het werkblad. Ook is het mogelijk een voedselrestenvermaler in je gootsteen te laten installeren zodat je voedselresten gewoon door de gootsteen kunt spoelen. Zo houd je je keuken opgeruimd en vrij van afval.

5. Gebruik ook de muren

Heb je niet al te veel ruimte in de keuken? Kom je kastruimte te kort? Gebruik dan je muren als opbergplek! Hang bijvoorbeeld pannen of groot keukengerei aan de muur en monteer eventueel een plank op waar je ze op kunt zetten.

6. Indeling

Voor de perfecte indeling in je keuken moet je goed kijken naar wat je waar doet. Op basis daarvan moet je de items in je keuken organiseren. Het is handig om je kruiden, oliën en kookgerei dicht in de buurt van je fornuis te hebben staan. Berg snijplanken en messen daar op waar je de voorbereidingen doet. Staan items nu niet dicht bij waar ze gebruikt worden? Verander dan de indeling van je keuken!

Nieuwsgierig geraakt naar afvalsystemen, opberghandigheidjes of lade-indelingen?

Ook voor kleine keukenzaken kunt u altijd bij Piet de Wit terecht. Kom een langs en laat u inspireren!


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/pgzg266728/domains/pietdewitkeukens.nl/public_html/templates/cyanna/html/com_k2/default/item.php on line 262

Maak een afspraak en ontdek alle mogelijkheden

Ik ben op zoek naar

Zien en ontdekken. Van slimme oplossingen tot een klein detail

Elke keuken is voor ons uniek

Uw keuken helemaal voor u ontworpen

Een keuken, gemaakt door de echte ambachtsman

Standaardmaten kennen wij niet.

Uw keuken en de rest van het huis vormen een eenheid

Maak gebruik van onze expertise en krijg eerlijk en transparant advies

Gebruik de jarenlange ervaring van Piet de Wit