Wie is er niet enthousiast geworden van de prachtige baksels die de bakkers van ‘Heel Holland bakt’ ons de afgelopen weken hebben laten zien? Er verscheen keer op keer een waar kunstwerk op de hoek van de tafel. Wellicht bent…
Het is misschien wel de meest dynamische plek in ons huis: de keuken. De plek waar het gezinsleven samenkomt en waar veel gedeeld wordt. Een keuken is inmiddels zoveel meer dan alleen een plaats om te koken. Ook wanneer u…
Wilt u uw gasten weer eens wat nieuws voorschotelen? Deze marinade van gamba's is perfect sous vide te bereiden. Deze delicatesse is ontzettend veelzijdig en te combineren met bijvoorbeeld pasta, rijst of paella.
Het is mooi, het is praktisch en het is hip: PITT cooking. Dit is koken op pitten die rechtstreeks in uw aanrechtblad zitten. En dat kan in elke keuken worden toegepast.
Het ligt niet zo voor de hand, maar heeft u wel eens nagedacht over het RVS werkblad? Dit is dé toepassing voor mensen die een tijdloze, duurzame keuken in stijl willen.
Lange tijd was het de ideale uitkomst in de keuken: de magnetron. Een handig apparaat om restjes snel op te warmen of om in een handomdraai een chocoladesaus te maken. Het lijkt echter wel of de stoomoven steeds meer de…
Sous-vide koken is de beste methode om vlees en vis tot diep van binnen te doen garen. Maar hoe is sous-vide te combineren met de stoomoven?
Sous-vide is dé keukentrend in 2017. En dat is niet zo gek, want dit nieuwe koken heeft eigenlijk alleen maar voordelen. 5 redenen om te kiezen voor sous-vide koken met de stoomoven:
Met dit recept maken we je wegwijs in de wereld van sous-vide-koken. Dit heerlijke en vooral gemakkelijke recept is geschikt voor 4 personen. Het gerecht is nog lekkerder door de sous-vide bereiding! Wat heb je nodig? 1 kopje (90 gram)…
Bijzonder aan sous-vide koken is dat het eten vacuüm wordt verpakt en daarna gegaard in een stoomoven. In plaats van het traditionele garen waarbij gebruik gemaakt wordt van contactwarmte, wordt het eten bij sous-vide koken op een constante temperatuur en…