Beste klant,

Wij houden de ontwikkelingen omtrent het coronavirus nauwlettend in de gaten. Gezien het kleinschalige karakter van onze showroom hebben we besloten open te blijven. U bent van harte welkom om onze showroom en atelier op afspraak te bezoeken. Uiteraard laten we ons hier leiden door de regels van het RIVM. Vooralsnog hanteren we ook geen aangepaste openingstijden. Voor alle zaken en service kunt u ons telefonisch bereiken. We wensen iedereen een goede gezondheid en we danken u voor uw begrip.

Hartelijke groet, Het team van Piet van Wit keukens


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/pgzg266728/domains/pietdewitkeukens.nl/public_html/components/com_k2/models/item.php on line 763

Stoofpeertjes uit de stoomoven

Met dit koude weer is het echt tijd voor stoofpeertjes. In een handomdraai zet je met behulp van de stoomoven een heerlijk bijgerecht op tafel.

 

Ingrediënten:

- 1 kg stoofpeertjes (bijv. Gieser Wildeman)

- 500 ml rode wijn

- 250 ml rode port

- 2 kaneelstokjes

- 1 eetlepel citroenrasp

- 6 grote eetlepels suiker

 

Bereiding:

Verwarm de stoomoven op 100℃. Schil de stoofpeertjes maar laat het steeltje zitten. Leg de stoofpeertjes met wijn, port, suiker en het kaneelstokje in een stoomoven schaal, zodat ze helemaal onder staan. Voeg eventueel nog wat water toe. Stel de stoomoven in op 60 minuten op 100℃. Zodra de peertjes gaar zijn kun je ze laten afkoelen in het kookvocht. Eventueel kun je dit vocht nog iets laten inkoken.

 

Resultaat: mooie zachte en vooral heerlijke stoofpeertjes.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/pgzg266728/domains/pietdewitkeukens.nl/public_html/templates/cyanna/html/com_k2/default/item.php on line 262