×

Bericht

EU e-Privacy Directive

This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.

View Privacy Policy

View e-Privacy Directive Documents

View GDPR Documents

You have declined cookies. This decision can be reversed.

Stoofpeertjes uit de stoomoven

Met dit koude weer is het echt tijd voor stoofpeertjes. In een handomdraai zet je met behulp van de stoomoven een heerlijk bijgerecht op tafel.

 

Ingrediënten:

- 1 kg stoofpeertjes (bijv. Gieser Wildeman)

- 500 ml rode wijn

- 250 ml rode port

- 2 kaneelstokjes

- 1 eetlepel citroenrasp

- 6 grote eetlepels suiker

 

Bereiding:

Verwarm de stoomoven op 100℃. Schil de stoofpeertjes maar laat het steeltje zitten. Leg de stoofpeertjes met wijn, port, suiker en het kaneelstokje in een stoomoven schaal, zodat ze helemaal onder staan. Voeg eventueel nog wat water toe. Stel de stoomoven in op 60 minuten op 100℃. Zodra de peertjes gaar zijn kun je ze laten afkoelen in het kookvocht. Eventueel kun je dit vocht nog iets laten inkoken.

 

Resultaat: mooie zachte en vooral heerlijke stoofpeertjes.