Sous-vide recept: risotto met champignons en Pecorino Romano kaas

Met dit recept maken we je wegwijs in de wereld van sous-vide-koken. Dit heerlijke en vooral gemakkelijke recept is geschikt voor 4 personen. Het gerecht is nog lekkerder door de sous-vide bereiding!

Wat heb je nodig?

  • 1 kopje (90 gram) Arbrio rijst
  • 1 theelepel (5 ml) extra vierge olijfolie
  • 1 kleine ui, gepeld en in stukjes gesneden
  • 8 à 10 kastanje champignons, schoongeborsteld en gesneden
  • 2 eetlepels (30 ml) geroosterde fijngehakte knoflook (uit een potje)
  • 3 kopjes (720 ml) kippenbouillon
  • 1 takje verse rozemarijn (alleen de blaadjes) gesneden
  • zout en peper naar smaak toevoegen
  • 1/3 kopje geraspte Pecorino Romano kaas

Bereidingswijze

  1. Verwarm de stoomoven voor op 83°
  2. Doe de olijfolie in een steelpan en zet de pit op maximaal.
  3. Bak de ui en champignons tot ze lekker zacht zijn.
  4. Stop de gebakken champignons en ui en al de andere ingrediënten (behalve de kaas) in een grote 3,8 liter kookzak met rits.
  5. Gebruik je vacumeerapparaat om alle lucht uit de zak te verwijderen; sluit de zak daarna met de rits.
  6. Doe de kookzak in de stoomoven en kook alles 45 minuten.
  7. Open na het koken de kookzak, roer even door de rijst met een vork en breng het geheel over naar een warme schaal.
  8. Strooi de kaas eroverheen en serveer het gerecht. Eet smakelijk!

Bron: bit.ly/2f8CG4f

Gerelateerde items (op tag)