Vlees wordt sappiger, groenten gezonder en brood knapperiger

Mario Ridder, topchef en eigenaar van twee sterren restaurant De Zwethheul over koken met stoom: “De stoomoven zorgt ervoor dat niets verloren gaat: geen druppel groentenat of essentiëel sap in vis of vlees verdwijnt. Het resultaat is een garing met een smaakbehoud dat je met conventioneel koken in de pan niet snel zult bereiken.” Daarnaast zijn de Neff Combi-Stoomovens uitgerust met tal van automatische programma's die zaken als temperatuur, hoeveelheid stoom en kook/baktijd automatisch reguleren. U voert het gewicht in en kiest het betreffende ingrediënt en de oven bepaalt zelf het ideale kookprogramma. Dat wilt u toch ook?

Uw eigen brood, onvoorstelbaar knapperig

Zelf brood bakken is de laatste jaren uitermate populair geworden, en vele huishoudens hebben dan ook een broodbakmachine thuis. Maar wist je dat je brood ook kunt bakken in een combi-stoomoven?

Door brood te stomen, voeg je vocht toe tijdens het bak-proces. Een groot voordeel hiervan is dat de rijstijd een stuk korter is. Daarnaast wordt de korst van het brood veel krokanter in vergelijking met brood bakken in hete lucht. Daardoor is het brood natuurlijk veel lekkerder! Dit geldt overigens niet alleen voor brood, ook taarten en ander gebak worden krokanter gebakken met stoom! Neff Combi-stoomovens zijn standaard uitgerust met 70 (!) automatische programma’s, onder andere voor het laten rijzen van (gist)deeg en het bakken van brood met stoom. U voert het gewicht in, en de oven regelt de verschillende fases van het rijzen en bakken. Zo bak je in een handomdraai je eigen verse broden (heerlijk met wat kruiden en specerijen)! 

Lekkerder eten dat ook nog eens gezonder is!

Een stoomoven doet praktisch alles wat een gewone oven doet, maar dan mét de voordelen van stoom. Welke voordelen heeft die stoom dan wel niet? Nou, uw gerechten drogen nooit meer uit doordat er vocht wordt toegevoegd tijdens het kookproces. Aroma’s en smaak komen volledig tot hun recht en de kleur, structuur en knapperigheid van het gerecht blijft uitstekend bewaard. Nooit meer verbrand eten, stuk gekookte aardappelen of groenten zonder ‘bite’. Dat is mooi meegenomen, maar veel gunstiger is het behoud van vitaminen en mineralen. Doordat vocht in het voedsel blijft zitten, blijven ook alle voedingsstoffen beter behouden. Van voedingsstoffen zoals vitamine B1, vitamine C of foliumzuur kan 30 tot 80 procent verloren gaan als je traditioneel je groenten kookt. Vandaar ook de verkleuring van het water dat je afgiet wanneer je bijvoorbeeld broccoli kookt! In een stoomoven blijven voedingsstoffen (en de smaken + bite!) ingekapseld in het voedsel. Daarnaast bereid je je voedsel zonder olie of boter, waardoor je eten meteen een stuk gezonder is. Lekkerder eten dus, met minder vet en meer vitaminen: tel uit je winst!

Zoals u ziet zijn we (terecht) fan van de stoomoven. Natuurlijk laten wij u daaar graag van meegenieten!

Profiteer t/m einde 2016 van onze stoomoven-actie en koop een Neff (combi-)stoomoven voor de prijs van een normale inbouwoven!