Keukentrends van 2016

Het jaar is alweer een tijdje oud, dus hoog tijd om de balans eens op te maken. Welke keukentrends hebben we dit jaar gesignaleerd? We zetten er 5 voor u op een rijtje.

 

1. Extra grote tegels

We kennen allemaal de enorme tegels op wanden en vloeren. 30x30 centimeter is niet vreemd en zelfs 60x60 centimeter is absoluut geen uitzondering meer. Tegelzetters krijgen het dit jaar steeds zwaarder. We zien tegenwoordig zelfs tegels van, hou je vast, 150x75 centimeter!

2. Diepe keukenlades

Wij waren er altijd al fan van, maar de diepe lades als vervanging van de traditionele onderkastjes zijn ongekend populair! De lades zijn dieper en betaalbaarder dan ooit. Met aparte verdeelelementen en losse inzetstukken (Bloem, TA-OR) brengt u orde en zorgt u voor een georganiseerde keuken.

3. Keukenkastjes in twee verschillende kleuren

Een spraakmakende trend. Kies je voor twee kleuren, zorg dan dat de bovenste kasten een witte of neutrale kleur hebben zodat je een opgeruimd en tijdloos gevoel creëert, en leef je vervolgens helemaal uit op de onderste kasten. Breng zo relatief gemakkelijk twee stijlen in je keuken.

4. Kookeilanden!

De keuken vervult steeds meer een centrale rol in het huis en is een knooppunt in ons drukke leven. Met een kookeiland breng je extra werkruimte, comfort, gemak, zitplaatsen en ambiance in je keuken.

5. Specialistische apparaten

We zien een sterke toename van luxe apparaten die gebruik maken van de modernste kooktechnieken. Denk hierbij aan stoomovens, inductieplaten, warmhoudlades, Quookers en luxe inbouwkoffiezetapparaten. Men kiest tegenwoordig voor comfort.

Voor meer van deze trends en andere inspiratie kunt u altijd langskomen in onze showroom. We helpen u vrijblijvend op weg!