Gids voor wie op zoek is naar een keuken

Op zoek naar een nieuwe keuken? De vakantie is voor veel mensen dé tijd om zich te oriënteren op het gebied van keukens.

Het uitzoeken van een keuken is echter een complex proces waarbij aan veel dingen gedacht moet worden. Vandaag vijf tips van Piet voor iedereen die de aankomende dagen keukenzaken gaat afstruinen.

 

1. Ga voorbereid op pad.

Meet je eigen keuken op, en check waar er elektriciteitspunten zitten. Kijk naar de vloer, de wanden en de huidige verlichting. Bedenk en schrijf op wat je op dit moment goed vindt aan je eigen keuken en wat je graag anders zou zien.

2. Ga op pad met een plan.

Stel een doel voor de dag, ga bijvoorbeeld specifiek op zoek naar apparaten of naar werkbladen. Alle elementen van een keuken in één dag uitzoeken is onmogelijk.

3. Bedenk wie je bent in de keuken. 

Wat doe jij in de keuken en wat voor behoeften heb je. Moet de keuken een plek om in te leven zijn? Of juist alleen om in te koken? Wat voor rol moet de keuken in het huis vervullen? Belangrijke vragen voor wie langs een keukenzaak gaat.

4. Ga naar het inspiratiehuis 20|20 in Hoofddorp

Hier vindt u een uitgebreide collectie van keukenapparatuur van de toonaangevende merken Bosch, Siemens, Neff en Gaggenau. Beleving staat hier centraal, wat betekent dat er alle mogelijkheden zijn om moderne kooktechnieken zelf te proberen en te gebruiken. Denk hierbij aan demonstraties en workshops met inductieplaten en stoomovens. Ook kunnen de adviseurs u alles vertellen over de apparatuur. De perfecte gelegenheid om deze moderne apparatuur eens te gebruiken en uit te vinden of het iets voor u is!

5. Hou het hoofd koel.

Ziet u door de bomen het bos niet meer? Ga dan lekker naar huis, laat alles even bezinken en ga op een later moment nog eens op pad om een keuken uit te zoeken. Rome is niet in één dag gebouwd, en uw droomkeuken waarschijnlijk ook niet ;)