Hoe overleef ik zonder magnetron?

Lange tijd was het de ideale uitkomst in de keuken: de magnetron. Een handig apparaat om restjes snel op te warmen of om in een handomdraai een chocoladesaus te maken. Het lijkt echter wel of de stoomoven steeds meer de plek van de magnetron gaat innemen. Bijzonder? Welnee, juist heel goed te begrijpen! Wij leggen graag uit waarom.

Lees ook waarom wij zo enthousiast zijn over de stoomoven!

Microgolven

De magnetron is inderdaad goed geschikt om producten snel op te warmen. Dit gebeurt door middel van microgolven die waterstofdeeltjes in beweging brengen. Daardoor ontstaat er wrijving en warmte waarmee het product dat zich in de magnetron bevindt, verwarmd wordt. Dit gaat heel snel. Misschien heeft u dat weleens ontdekt bij het smelten van chocola. Voor u er erg in hebt, is er al een chocoladesaus ontstaan!

De stoomoven: een beter alternatief

Het lijkt dus of de magnetron alleen maar voordelen heeft. Toch is dat niet zo. Wij betrappen onszelf erop dat we de stoomoven steeds meer als vervanger gaan zien. En zelfs een veel betere vervanger, want alle vitamines en mineralen blijven hierin intact. Dat is bij de magnetron wel anders! Bovendien behoudt het product in de stoomoven zijn specifieke kleur en vorm. In de magnetron wordt het eten vaak droog en hard, wat door het gebruik van water in de stoomoven niet gebeurt.

Bekijk hoe we de stoomoven integreren in onze keukens! 

Water

Een stoomoven maakt eigenlijk alleen gebruik van water. Door verhitting verandert dit water in stoom die het gerecht van alle kanten en dus constant verwarmt. Zo komen er geen schadelijke stoffen aan te pas en blijft een gerecht even smaakvol en boordevol goede voedingsstoffen! Dat wil toch iedereen? En net als in de magnetron kunt u in de stoomoven heel makkelijk restjes opwarmen. We hanteren de volgende stelregel: alles dat u in de pan kunt bereiden, kunt u ook in de stoomoven bereiden. En u kunt er nog veel meer mee: vervang het water in de stoomoven bijvoorbeeld eens door rode of witte wijn. Zo krijgt uw eten helemaal een bijzondere smaak. De stoomoven biedt eindeloze mogelijkheden!

We maken er geen geheim van dat we erg enthousiast zijn over de veelzijdigheid van de stoomoven. Laat u vrijblijvend informeren over de mogelijkheden in uw keuken! Neem contact met ons op.

Gerelateerde items (op tag)