De 5 redenen waarom wij enthousiast zijn over sous-vide koken in de stoomoven

Sous-vide is dé keukentrend in 2017. En dat is niet zo gek, want dit nieuwe koken heeft eigenlijk alleen maar voordelen. 5 redenen om te kiezen voor sous-vide koken met de stoomoven:

#1 Lekker en makkelijk voor iedere dag

Het prettige van sous-vide koken is dat u bepaalt hoeveel tijd u besteedt aan het werk in de keuken. De producten garen gecontroleerd in de stoomoven terwijl u in uw eigen tempo zorg kunt dragen voor de andere dingen.  

#2 Gerechten behouden een intensere smaak

In tegenstelling tot traditioneel koken, wordt het eten bij sous-vide dusdanig verwarmd dat niks van de smaak verloren gaat. Dat komt doordat de producten in de stoomoven met waterdamp gelijkmatig garen. Bovendien is het eten vacuüm verpakt en daardoor beschermd tegen de mogelijk schadelijke effecten van verhitting. Smaakvol eten dus als u het sous-vide bereidt!  

#3 Belangrijke voedingsstoffen worden behouden

Net zoals de smaak behouden blijft, bevatten gerechten die sous-vide bereid zijn ook een veelvoud aan belangrijke voedingsstoffen. Bij traditioneel koken wordt het eten dusdanig verhit dat deze waardevolle stoffen verloren gaan. Het is een groot voordeel van sous-vide koken dat deze stoffen niet verloren gaan! Producten die hun voedingsstoffen behouden, leveren het lichaam namelijk effectiever energie aan en zorgen voor een langdurig verzadigd gevoel. 

#4 Behoud van de structuur van de ingrediënten

Door sous-vide te koken in een stoomoven blijft de structuur van een product intact. Bij een voedzame en smakelijke maaltijd is het ook belangrijk dat de gerechten er goed uitzien. Dan biedt de sous-vide methode in de stoomoven uitkomst! Het gerecht wordt daarin gelijkmatig verwarmd door middel van waterdamp. De warmte komt van alle kanten en zorgt ervoor dat een product optimaal gaart – en de karakteristieke vorm behoudt die het had.

#5 Aanbranden is definitief verleden tijd

Dit is misschien wel het fijnste aan sous-vide koken: aanbranden is voorgoed verleden tijd! De producten worden langdurig op een lage temperatuur verwarmd, zodat ze gelijkmatig kunnen garen. Er is geen sprake van contactwarmte (zoals in een pan bijvoorbeeld) waardoor het vlees, de vis of de groente ook niet aan kunnen branden. Wilt u toch een klein krokant laagje op uw biefstuk? Bak het na het sous-vide garen nog even aan in een koekenpan.

U ziet het: onze kijk op sous vide koken in de stoomoven is heel positief. We zijn ervan overtuigd dat u er ook blij van wordt. En het kan natuurlijk helemaal op uw eigen manier aangepast worden aan uw wensen. Kom langs om u te laten inspireren over de mogelijkheden of neem contact met ons op via ons contactformulier

Gerelateerde items (op tag)